Lia Olguța Vasilescu, vicepreședinte PSD și primarul municipiului Craiova, s-a prezentat joi, la ora 13.50, la sediul DNA din București, pentru a fi audiată într-un dosar de corupție. Râzând cu gura până la urechi, ea a încercat să blufeze, sugerând că este un dosar politic. 

olguta vasilescu

Ea le-a declarat jurnaliștilor prezenți la sediul DNA că nu știe dacă are calitatea de suspect sau de martor în dosar.

”Am fost citată, nu știu nimic”, a afirmat ea, adăugând că nu ar trebui să fie cineva surprins că procurorii vizează și Primăria Craiovei.

Ascunsă după ochelari de soare, Olguța Vasilescu a venit însoțită de avocatul său.

Surse judiciare spun că Olguța este suspectă de luare de mită.

lia olguta vasilescu

Omul de bază al PSD în Craiova, Lia Olguța Vasilescu speră să câștige al doilea mandat de primar al Craiovei. În 17 februarie, ea a fost validată în cadrul Biroului Permanent Național al PSD pentru a candida.

Citarea inopiată la DNA a Liei Olguța Vasilescu, dar mai ales sosirea ei cu avocatul la audieri poate aduce o nouă surpriză imensă înainte de iminenta campanie electorală pentru alegerile locale.

Vom afla, după audiere, dacă este vorba despre un denunț. Să nu uităm că  omul de afaceri Mihai Rotaruliderul grupului de finanțatori al CS Universitatea Craiova, a fost arestat în urmă cu 4 luni în dosarul unei despăgubiri supraevaluate cu 87 de milioane lei la ANRP, alături de Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP, și de alți 4 inculpați.

În iunie 2012, când a devenit primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu i-a asigurat pe olteni că echipa Universitatea Craiova va fi preluată de un grup de oameni potenţi financiar, care sunt gata să ducă echipa în cupele europene. Ulteriro s-a văzut rezultatul.

Procurorii DNA au înregistrări care arată că Rotaru l-a scos, practic, din lumea fotbalului pe Adrian Mititelu. Potrivit interceptărilor, Rotaru i-a transmis lui Mititelu că trebuie să-i cedeze un teren în valoare de 15 milioane de euro dacă vrea să mai fie şef la Universitatea Craiova, lucru neagreat de cel din urmă.

De altfel, Vasile Şiman, fostul patron al echipei Sportul Studenţesc şi omul considerat mâna dreaptă a lui Rotaru, a recunoscut la un moment dat că “Rotaru l-a falimentat pe Mititelu. I-a dat la temelie. Şi din puşcărie îl rezolvă”, semn că patronul CS Universitatea Craiova nu se teme de închisoare.

DNA a început să „radă” din primari, în dosare instrumentate în principal din denunțuri. Votul într-un singur tur le asigură mai tuturor edililor în funcție obținerea unui nou madat de 4 ani, până în 2020.

olguta la dna 1
Olguța în pragul DNA – captură video

Primăria penală

Nu trebuie omis nici faptul că procurorii DNA au făcut percheziții la Primăria Craiovei în 27 noiembrie 2014, în cazul Water Park, și în 22 mai 2015, într-un dosar de corupţie privind obţinerea de fonduri europene în perioada 2013-2014.

În 22 ianuarie anul trecut, poliţiştii de la investigarea fraudelor au reținut 14 actuali şi foşti angajaţi ai Direcţiei de Taxe şi Impozite a Primăriei Craiova, sub acuzaţia că ar fi prejudiciat instituţia cu 600.000 de lei după ce au șters amenzi din calculatoarele instituției, în schimbul unor sume de bani.

Ancheta a durat 3 ani până la perchezițiile și reținerea inculpaților. În total, 25 de persoane au ajuns în faţa anchetatorilor în acest caz.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version