Liderul PNL Ludovic Orban s-a prezentat miercuri dimineață la Parchetul General, pentru a fi audiat într-un dosar penal.

La intrare, liderul PNL le-a spus zâmbind jurnaliștilor: “Nu cred că are legătură cu subiectul care vă interesează, dar vă dau declarații la final”.

La ieșire însă, el a spus că a refuzat să se constituie parte vătămată într-o sesizare depusă de altcineva împotriva unui procuror.

“Dacă aș fi vrut să mă constitui parte vătămată, aș fi depus eu sesizarea. A fost depusă de un cetățean care a urmărit la televizor subiectul”, a declarat Ludovic Orban, referindu-se la procesul intentat de DNA, în care a fost achitat la ambele instanțe.

Subiectul fierbinte al momentului este însă plângerea penală depusă de Orban joia trecută împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de uzurpare a funcţiei, prezentarea de informaţii, cu rea-credinţă, preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice datele referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Dragnea a avut însă o reacție extrem de virulentă, catalogând plângerea drept “o tentativă de lovitură de stat”, “o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern”.
 

El a amenințat în mod direct procurorii, spunând că “orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni”.

Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz.
“Sesizarea mea este împotriva lui Dragnea și Dăncilă și privește încălcarea Constituției de către cei doi. Am considerat că faptele pe care le-au făcut sunt de natură penală. Evident că nu hotărăsc eu, ci procurorii și mai apoi instanța de judecată. Ceea ce consider necesar este cercetarea modului în care au fost săvârșite aceste fapte”, a spus miercuri Orban.

Vă invităm să citiți și

Orban, la Parchetul General: Nu înțeleg panica în care a intrat Dragnea după ce am depus plângerea penală
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version