Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Mesajul lui Iohannis către noul CSM, după valul de pensionări pentru care a semnat chiar de el decretele

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că „poate cea mai importantă provocare” cu care se vor confrunta „este cea a resurselor umane”, deși chiar de el a semnat decretele pentru valul de pensionări de la sfârșitul anului trecut, care continuă și acum.

Iohannis a semnat decretele de pensionare a 22 de judecători de rang înalt

Potrivit situației întocmite de CSM, doar în instanțe sunt 938 de funcții de judecător vacante la nivel național.

Declarația lui Iohannis:

„Începeți mandatul cu o listă întreagă de provocări cu care se confruntă sistemul judiciar. Poate cea mai importantă este cea a resurselor umane, cu implicații directe asupra celerității și a calității actului de justiție.

Iohannis a semnat încă un val de pensionări în justiție: 21 de judecători și procurori – între care Codruț Olaru

Dumneavoastră vă revine sarcina gestionării rapide și echilibrate a carierei judecătorilor și a procurorilor, pentru a evita o criză a sistemului judiciar. Societatea așteaptă transparență, integritate și profesionalism de la membrii sistemului judiciar.

De la finalul anului trecut, România are un nou cadru legislativ pentru statutul magistraților, organizarea sistemului judiciar și organizarea și funcționarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Reforma legilor justiției a fost o reformă îndelung discutată și asumată de România, inclusiv în dialogul cu partenerii noștri externi.

Președintele României, Klaus Iohannis, și președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Corina Corbu

Pachetul legilor justiției asigură acum un cadru clar, pentru ca sistemul judiciar să funcționeze în parametri optimi și să vă sprijine în activitatea pe care o desfășurați.

Nu trebuie să uităm că reforma în domeniul judiciar s-a realizat și cu sprijinul societății civile. Modernizarea și creșterea calității actului de justiție nu ar fi fost posibile fără implicarea acesteia, fără cetățeni care să ceară constant standarde mai înalte, o funcționare mai bună a sistemului sau care să nu ezite să atragă atenția când au sesizat derapaje.

Președintele României, Klaus Iohannis, și președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), Corina Corbu

Ca orice lege, și aceste legi sunt perfectibile. Ele trebuie să țină pasul cu realitatea socială și să răspundă nevoilor societății. Am încredere că vă veți implica activ în modernizarea sistemului judiciar, printr-un dialog constant și o cooperare loială cu celelalte instituții ale statului”, a declarat Iohannis.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv