Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Mesajul lui Iohannis către românii de etnie maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cetăţenilor români de etnie maghiară, în care arată că secole de convieţuire au dus la înţelegerea beneficiilor coexistenţei şi ale dialogului intercultural.


„Cu prilejul zilei în care maghiarii de pretutindeni îşi sărbătoresc apartenenţa la un spaţiu comun de identitate, cultură şi istorie, transmit cetăţenilor români de etnie maghiară cele mai calde urări de sănătate şi prosperitate. Această zi festivă îmi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum şi contribuţia lor importantă, alături de celelalte minorităţi naţionale, la dezvoltarea societăţii româneşti şi la consolidarea parcursului nostru european”, afirmă şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis mai arată că „15 martie, ca în fiecare an, este un bun prilej pentru a face cunoscute valorile şi tradiţiile care au îmbogăţit cultura europeană”.

„Secole de convieţuire ne-au făcut să înţelegem beneficiile coexistenţei şi ale dialogului intercultural. Cele trei decenii scurse de la Revoluţia din Decembrie 1989 demonstrează cum prin dialog, cunoaştere şi respect reciproc, cetăţenii români, indiferent de limba lor maternă, pot să construiască împreună o ţară prosperă şi demnă. Fie ca sărbătoarea de astăzi să vă dea încredere şi noi energii, să vă aducă lumină în suflete, bucurie şi speranţă în comunitate!”, conchide el. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv