Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

METEO: Temperaturi de vară, până spre finalul lunii septembrie

Temperaturile rămân reidicate, cu valori ca de vară, până aproape de sfârșitul lunii septembrie,potrivit prognozei pe următoarele două săptămâni (11 – 24 septembrie), publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). (Vezi la finalul articolului grafice cu temperaturile din fiecare zi și noapte, în toate regiunile țării)

foto: Jean-Mihai Pîlșu

În Banat, vremea va fi călduroasă până pe 13 septembrie, cu o medie a valorilor termice diurne de 30 – 33 de grade. După această perioadă, va urma un proces de răcire, astfel în 15 septembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade, valoare apropiată de media multianuală.

În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 27 – 28 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, astfel că, pe parcursul intervalului, aceasta va fi în general de 14 – 15 grade.

Sunt prognozate ploi în perioada 14 – 16 septembrie, iar cu o probabilitate în creştere şi în ultima decadă a lunii septembrie.

În Crişana, vremea va fi caldă până la jumătatea acestei săptămâni, cu o medie a valorilor termice diurne de 30 – 32 de grade. Ulterior, se va consemna un proces de răcire, iar pe 15 septembrie, media regională a temperaturilor maxime va fi de 24 de grade, valoare apropiată de media multianuală.

În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de
26 – 28 de grade şi în uşoară scădere după 21 septembrie. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, aceasta urmând a fi în jurul a 14 grade.

Ploi sunt prognozate în perioada 14 – 16 septembrie, cu o probabilitate în creştere şi în ultima parte a lunii septembrie.

În Transilvania, în primele trei zile ale intervalului, tendinţa va fi de încălzire, astfel că vremea va deveni călduroasă şi în zonele joase de relief din această regiune, cu o medie de 29 – 30 de grade. Răcirea prognozată pentru mijlocul lunii septembrie va aduce regimul termic diurn în apropierea normalului climatologic, respectiv o valoare medie de 24 de grade.

În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25 – 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, pe parcursul intervalului aceasta fiind în general de 11 – 13 grade, dar cu valori mai scăzute în depresiuni.

Ploi vor fi în perioada 14 – 17 septembrie, dar şi după 21 septembrie.

În Maramureş, 
până miercuri, 13 septembrie, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge la 30 – 31 de grade. După aceea, regimul termic diurn va ajunge în apropierea normalului climatologic, respectiv la o valoare medie de 24 de grade.

În perioada 17 – 24 septembrie, vremea va fi caldă, cu temperaturi maxime de 25 – 26 de grade. Media temperaturilor minime nu va avea variaţii semnificative, cu valori de 12 – 14 grade.

Din punct de vedere al precipitaţiilor, sunt prognozate ploi în perioada 14 – 17 septembrie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate, iar cu o probabilitate în creştere şi după data de 21 septembrie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului de anticipaţie. Media regională a temperaturilor maxime va creşte de la 26 de grade, în prima zi, până spre 29 – 30 de grade, în zilele de 13 şi 14 septembrie. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea la 24 de grade (în 16 septembrie), însă pentru perioada 17 – 24 septembrie este prognozată o medie regională a maximelor ce se va situa în jurul a 26 de grade.

În privinţa minimelor termice, creşterea de temperatură va fi semnificativă în primele zile, de la o medie de 10 – 12 grade până spre 14 – 16 grade, la mijlocul lunii septembrie, iar până la finalul perioadei acestea vor fi în general de 13 – 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 14 – 17 septembrie.

În Dobrogea, pe parcursul intervalului de prognoză, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit. Media regională a valorilor termice diurne va fi în jurul a 26 de grade, dar în partea continentală a regiunii vor fi 28 – 31 de grade, îndeosebi pe 13 şi 14 septembrie.

Creşterea de temperatură se va resimţi la începutul intervalului la valorile de temperatură minimă, acestea urmând să crească de la 12 – 13 grade, până spre 18 grade, apoi până la finalul perioadei acestea vor fi în general de 16 – 17 grade.

Ploi locale sunt prognozate în perioada 15 – 17 septembrie.

În Muntenia, în perioada 12 – 14 septembrie, vremea va deveni călduroasă în aproape toată regiunea, cu o medie a valorilor termice diurne de 30 – 32 de grade. Scăderea treptată şi uşoară prognozată ulterior, va însemna o medie a maximelor de 26 – 27 de grade în ziua de 16 septembrie, iar în restul intervalului de anticipaţie vremea va continua să fie caldă, cu valori în jurul a 28 de grade.

Media temperaturilor minime va oscila între 12 şi 16 grade, cele mai calde nopţi urmând a se înregistra în perioada 14 – 16 septembrie.

Probabilitate pentru ploi locale va fi mai ridicată în perioada 15 – 17 septembrie.

În Oltenia, până pe 14 septembrie, vremea va deveni călduroasă, iar media valorilor termice diurne va oscila între 30 şi 32 de grade. Mai târziu, media maximelor va fi apropiată de normalul climatologic, respectiv 26 – 27 de grade, în zilele de 16 şi 17 septembrie.

În restul intervalului de anticipaţie, vremea va continua să fie caldă, cu valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în ecartul 14 – 16 grade.

Precipitaţii vor fi, la nivel local, în perioada 15 – 17 septembrie.

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice atât cele diurne, cât şi cele nocturne se vor menţine peste normalul climatologic specific acestei perioade. Media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi cuprinsă între 15 şi 20 de grade, cele mai calde zilei urmând a fi pe 12 şi 13 septembrie.

Uşoare variaţii vor fi şi în regimul temperaturilor minime, cu valori între 8 şi 12 grade.

Sunt prognozate ploi în perioada 14 – 17 septembrie, iar cu o probabilitate în uşoară creştere şi după 21 septembrie.

Download (PDF, 602KB)

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv