Ministrul de Interne Dragoș Tudorache s-a dus luni dimineață la Direcția pentru eliberarea permiselor și înmatricularea vehiculelor din Pipera, pentru a verifica dacă au fost aplicate măsurile pe care le-a dispus vineri, pentru eliminarea cozilor care se formează la sediul DRPCIV.

tudorache

Demnitarul a luat însă decizia abia după ce televiziunile au difuzat imagini cu cozile de sute de oameni. Fenomenul nu este nou dar a explodat în august, când președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost surprins de un jurnalist  în timp ce ieșea pe ușa din spate a sediului DRCPIV, după ce a sărit coada pentru a-și ridica permisul auto reînnoit.

Tăriceanu a devenit atunci subiectul unui scandal de presă iar la presiunea publică, șeful de la Serviciul Permise Auto a anunțat că declanșează un control intern. Rezultatele controlului nu au fost făcute publice până astăzi.

De atunci nu s-a luat nicio măsură dar acum, pentru că este campanie electorală pentru parlamentare, soluția a fost găsită imediat iar ministrul de Interne promite să vină în inspecție în fiecare zi.

“Începând de azi sper, încet-încet, să intrăm în normalitate. E posibil să fi fost făcute și programări online doar de dragul de a vedea dacă funcționează sau nu. Am venit să văd doar dacă este disponibilă, nu m-am programat. Oricum, de acum plănuiesc să trec cam în fiecare zi, dacă pot”, a afirmat Tudorache.

DRPCIV va lucra de luni în două schimburi, între orele 7,00 și 21,00, iar tot de luni va funcționa un sistem de programări online și vor fi și ghișee separate pentru acestea.

Acest lucru a fost posibil după ce Tudorache a dispus alocarea imediată a 60 de posturi suplimentare din rezerva Ministerului de Interne, ca soluție temporară, prin detașarea unor lucrători MAI din aparatul central, care au fost instruiți în weekend.

El a precizat luni că personalul instruit sâmbătă și duminică va asigura partea de ghișeu, unde nu este nevoie de o specializare “ieșită din comun”.

Dar tot a rămas ceva nerezolvat: ghișeele Trezoreriei se deschid la ora 08,30, în timp ce ale MAI funcționează de la 7,00, iar oamenii nu au putut să plătească taxele aferente actelor auto.

După ce i s-a atras atenția asupra acestui neajuns, ministrul Tudorache a declarat:

“Măsurile pe care le-am luat vineri le-am luat foarte repede și au fost doar măsuri care priveau Ministerul Afacerilor Interne, acum va trebui să discutăm și cu colegii de la Finanțe să ne asigurăm că programul lor va fi același cu cel al nostru”.

Potrivit unui comunicat al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), pentru municipiul București rezervarea se poate face accesând site-ul public al Instituției Prefectului, www.prefecturabucurești.ro, submeniul dedicat Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version