Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a făcut la loc comanda! Vineri seară, când tot românul era ocupat cu weekendul, acest fiu de șef de Securitate comunist, instalat de PSD la șefia MApN, a anunțat retragerea proiectului de lege prin care ar fi transformat Serviciul secret al Armatei (DGIA) în sereleuri personale – pe modelul SRI, cu personalitate juridică și firme proprii, evident, ținute departe de ochii românilor care îi plătesc regește pe șefii spionilor.

Angel Tîlvăr vrea ca DGIA să facă afaceri bănoase pentru șefii săi, pe modelul SRI!

În prezent, serviciul secret al Armatei este o simplă direcție în Ministerul Apărării, fără personalitate juridică – adică fără buget propriu.

Iată argumentele lui Tîlvăr pentru renunțare la proiect: „Ca urmare a observațiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparență decizională începută în data de 20 octombrie, Ministerul Apărării Naționale a decis retragerea de pe fluxul de avizare interinstituțională a proiectului de Lege privind organizarea și funcționarea Direcției Generale de Informații a Apărării și pentru modificarea Legii nr. 346 din 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naţionale”, informează .

„În cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative, Ministerul Apărării Naționale va rămâne consecvent respectării cadrului legal referitor la asigurarea transparenței decizionale, în scopul elaborării unor acte normative care să corespundă nevoilor de adaptare la provocările din mediul de securitate, se mai arată in comunicat.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version