Peste 500 de români s-au adunat din nou duminică seară în Piata Victoriei din București și câteva sute în mai multe orașe din țară, la apelul lansat de “Corupția ucide” pe rețelele de socializare, ca să protesteze împotriva modificării Legilor Justiției și să ceară demisia președinților Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, amândoi judecați la instanța supremă pentru infracțiuni de corupție.

La Bucuresti, protestatarii au scandat “Nu scăpați!”, “Justiție, nu corupție!”, “Demisia!” și “Nu vă fie frică, Liviu Dragnea pică!”.

Un steag imens al Uniunii Europene a fost desfășurat în fața Guvernului.

Demonstranții au adus și un steag american, pentru a le aminti celor din PSD și ALDE criticile Departamentului de Stat al SUA în privința modificării legilor Justitiei.

Ora 19:40: Aproximativ 500 de oameni sunt acum in Piata Victoriei.

La Cluj-Napoca au iesit in strada aproximativ 300 de oameni, alte sute fiind prezenți la Brașov, Iași în Piața Unirii, la târgu Mureș, Bistrița, Galați etc. 

“Duminica ne vedem in Piata Victoriei eliberata. Legile justitiei nu trebuie sa treaca. Urmeaza o perioada – e vorba de zile – in care parlamentarii se vor face ca discuta amendamente, la gramada, in regim de urgenta. Apoi le vor vota, prefacandu-se ca asta inseamna democratie si dezbatere. Strada, societatea civila, presa sau reprezentantii unor tari democratice trag semnale de alarma, pe ei inca nu ii intereseaza. Trebuie sa ii oprim!”, se arata in postarea de pe pagina evenimentului din Bucuresti.
 
Protestatarii s-au adunat, ca de obicei, începând cu ora 18.00.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version