Proiectul va fi “dezbătut” de ministrul PSD vineri seară la Antena 3, în speranța că românii se vor uita la ea la tv și nu la mitingul românilor veniți din toate colțurile lumii să protesteze împotriva corupților din fruntea țării în frunte cu Dragnea.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a ieșit public vineri la ora 12.00 să prezinte proiectul noii Legi a Pensiilor, după ce șeful ei de partid, Liviu Dragnea, a explicat aseară cu pixul în mână la una dintre televiziunile de casă, imediat după publicarea documentului în dezbatere publică, cum va da PSD numai lapte și miere pensionarilor.

Evident, Olguța va fi prezentă vineri seară la aceeași televiziune de casă a PSD, pentru a “dezbate” viitoarea lege exact în timpul Mitingului Diasporei, în speranța că românii se vor uita la ea la tv și nu la protest.

În conferința de presă pe care a mutat-o de joi pentru ziua mitingului, Olguța Vasilescu a citit de pe foaie o prezentare mai stufoasă decât cea din comunicatul de presă emis joi seară asupra viitoarei Legi a Pensiilor.

ZDraNG (Zi, Dragnea – NO GO?) Claudiu Maier, Ramona Hanganu, Carmen Lopăzan, Alexandru Hâncu. Versuri, concept: Alexandru Hâncu. Regie: Tetelu.
Legea va intra în vigoare începând din anul… 2021

Exemplele arătate de Vasilescu ne-au arătat ce sume imense vor primi pensionarii din România începând din anul… 2021, când va intra în vigoare actul normativ!

Deocamdată, știm că Guvernul Dăncilă a fentat timp de o jumătate de an pensionarii cu indexarea pe care trebuia să o acorde la 1 ianuarie 2018.

Și mai știm că Olguța lucrează de mai bine de un an și jumătate la această lege, după ce PSD a mai croit o lege, prin Rovana Plumb, ministru al Munciiîn guvernul Ponta.

Cât despre efortul bugetar, Olguța Vasilescu a arătat că va fi nevoie de o suplimetare cu 15 mld lei în anul… 2022, “adică exact cât în anul 2016, în condițiile în care se estimează o creștere a gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat”.

“Pentru anul 2022 se estimează un necesar de 99,7 mld lei, față de 58 mld lei în 2018 sau 51,6 mld lei în 2016” la bugetul de pensii, a spus Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai spus că, “în pofida celor care s-ar fi bucurat de nereușita transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, s-a redus la jumătate deficitul la bugetului de pensii”.

“Estimările de venituri au fost calculate prin amendarea cifrelor din strategia fiscal-bugetară, în raport cu execuţia bugetară a anului 2018, care indică o creştere a veniturilor faţă de cele estimate cu 3,5 miliarde de lei”, a argumentat ministrul.

“Și, pentru prima dată, în 2017 şi 2018, după foarte mulţi ani, numărul angajaţilor l-a depăşit pe cel al pensionarilor, în condiţiile în care există 6,3 milioane de contracte de muncă înregistrate în Revisal, unde nu sunt incluse anumite categorii, precum funcţionarii publici şi armata, şi 5.019.600 de pensionari”, a adăugat Olguța Vasilescu.

Ea nu a precizat însă că trei sferturi dintre noii angajați sunt în sectorul public, unde au fost acordate de fapt sinecuri oamenilor din partid.

Și nici nu a arătat că numărul pensionarilor a scăzut de la 5,4 milioane la 5 milioane.

Olguța Vasilescu a invitat toate asociațiile de pensionari să îi transmită punctele de vedere, anunțând că se vor organiza și dezbateri publice 

După dezbaterea publică, proiectul de lege va ajunge în Guvern pentru a fi aprobat și apoi va fi transmis Parlamentului.

Întrebată depre pensiile speciale, Olguța Vasilescu a spus că “noi am emis o ordonanță de urgență la sfârsitul anului trecut, în care am hotărât că nu se mai pot cumula două pensii speciale, pentru că până atunci se putea acest lucru”.

Ministrul Muncii a confirmat că administratorii de pensii Pilon II vor plăti un comision din trasnferul care se realizează de stat:
 
“Singura modicare (legată de Pilonul II n.r.) este vorba de prcoentul de transfer,  încasat de firmele care adminsitreaza Pilonul II, de 2,5%. CNAS face operatiunea de colectare a banilor de transfer. Este normal să ia măcar 0,5% din acest transfer. Procentul se ia din comision. Ar fi fost echitabil ca procentul să fie mai mare”.

Proiectul Legii Pensiilor poate fi vizualizat aici:

DOCUMENT. Proiectul Legii Pensiilor a fost publicat în dezbatere publică fără ca Olguța să mai dea explicații
author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version