Gabriel Oprea, fosl vicepremier și ministru de Interne în Guvernul Ponta, este audiat joi, la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), fără a preciza în ce dosar.
 
 
“Sunt citat ca martor într-un dosar”, a declarat el, la intrarea în sediul Secției speciale. 
 
Însă cum tot joi este audiat și fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, este de așteptat ca Adina Florea, procuror-șef adjunct – care i-a deschis dosar penal fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, în urma plângerii depuse de fugarul Sebastian Ghiță, fost deputat PSD -, să îl fi chemat pe Oprea pentru o confruntare a declarațiilor.
 
Amintim că liderul UNPR, Gabriel Oprea, a fost audiat pe 21 martie în dosarul lui Kovesi, când a fost citat și jurnalistul Ion Cristoiu pentru a da explicații cu privire la vizita sa în Serbia, la Ghiță. 
 
Întrebat cum vede dosarul deschis în urma unui denunț al lui Ghiță, care a fugit de aproape 2 ani și jumătate în Serbia pentru a scăpa de anchetele DNA, fostul ministru de Interne a spus: ”Eu l-am cunoscut pe Ghiță, a fost la PSD, unde am fost și eu, a fost parlamentar.(…) Am fost amic cu Sebastian Ghiță. (…) România are nevoie, ca să fie puternică, de o justiție puternică. În schimb, nu are nevoie de abuzuri”. 
 
Dosarul privește extrădarea din Indonezia a escrocului FNI Nicolae Popa, care fugise de 10 ani din țară și era condamnat la 15 ani de închisoare. 
 
Procuroarea Adina Florea o acuză pe fosta șefă a DNA că a cerut și luat mită de la Ghiță peste 200.000 de lei pentru plata avionului care l-a adus în țară pe escrocul Nicolae Popa, fugit în Indonezia ca să scape de închisoare. 

Alte capete de acuzare sunt abuz în serviciu şi mărturie mincinoasă.  

Însă MAI și IGPR au precizat deja, în două comunicate, că plata aducerii în țară cu un avion de line a escrocului Nicolae Popa, extrădat din Indonezia, a fost făcută cu bani din buget.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version