44 de persoane au fost rănite după ce, sâmbătă dimineaţa, clubul Bamboo, din Bucureşti, a luat foc şi s-a prăbuşit.

bamboo6

Din fericire nu s-au înregistrat morţi, precum în cazul tragediei din Colectiv, dar sute de tineri rămân marcaţi pe viaţă şi s-au înregistrat pagube uriaşe.

În zilele de după producerea incendiului au fost audiate mai multe persoane. Joshua Castellano, patronul Bamboo, a fost audiat şi el luni la sediul Poliţiei Capitalei.

Imediat după ce a dat ochii cu anchetatorii, Castellano a precizat că “eu ştiu de unde a pornit incendiul. A pornit dintr-un spaţiu închis. Am fost acolo pe moment şi am observat cum focul s-a aprins şi s-a dezvoltat foarte ciudat. Atunci am ordonat să se facă evacuarea imediat. Noi eram în proces de avizare pentru ISU, urma să primim avizul. Dar trebuie să luaţi în considerare şi faptul că 99% dintre locaţiile din România sunt pe avizare şi foarte puţine au deja acest aviz. Nu aveam asigurare, am avut anul trecut. Între timp s-au schimbat toate legile şi nu am mai putut să facem asigurare pentru că asigurarea nu plăteşte despăgubire dacă nu ai avizul ISU”.

Castellano nu exclude posibilitatea unei mâini criminale, “pentru că nu e posibil să ia foc aşa”, dar spune că este foarte puţin probabil ca incendiul să se fi produs de la o ţigară aruncată aiurea.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version