Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit într-un accident de mașină duminică seară în jurul orei 20.00, între Buftea și Corbeanca, jud. Ilfov, aproape de București.

Dan Condrea (patronul Hexi Pharma) sursa foto news.ro
<strong>Dan Condrea patronul Hexi Pharma sursa foto newsro<strong>

Update ora 23.00: Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că dosarul privind accidentul lui Dan Condrea va fi preluat de Parchetul General.

“Dosarul va fi preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea domnului procuror Romulus Varga. Un procuror de la parchetul local s-a deplasat la faţa locului pentru a participa la cercetări. Autoturismul a fost ridicat şi dus la sediul IPJ Ilfov. Toata probele ridicate de la faţa locului au fost conservate”, a declarat Augustin Lazăr, pentru Mediafax.

Procurorul Romulus Varga va investiga accidentul, el fiind unul dintre cei care instrumentează dosarul privind “zădărnicirea combaterii bolilor” – acuzație sub care a început urmărirea penală față de Hexi Pharma.

Update: Condrea era divorțat iar cea care l-a identificat a fost de fapt fosta soție, despre care presa relatează că cei doi se urau iar ea l-ar fi denunțat la DNA. Ipoteza sinuciderii ar fi plauzibilă în acest caz, presiunile asupra lui fiind imense.

Update ora 21.45: Purtătorul de cuvânt al serviciului Rutier al IPJ Ilfov, Claudia Burada, a declarat următoarele: “Autovehiculul a fost sigilat, ridicat, pentru că urmează să fie expertizat. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani iar conform documentelor din autovehicul este persoana la care faceți referire. Având în vedere leziunile pe care le-a suferit, nu putem confirma la acest moment numele. Urmează să fie prelevată probă ADN (…) Cazul a fost sesizat la ora 18.45. (…) Apelul a fost făcut de o femeie. (…) Accidentul a avut loc pe raza localităţii Buftea, în satul Tamaş. (…) S-au făcut manevre de resuscitare. (…) Putem să confirmăm faptul că nu există urme de frânare. (…) Există 2 martori: un biciclist care se afla pe drum și un autovehicul care a depășit autovehiculul în care se afla persoana decedată ulterior. Unul dintre ei a fost audiat iar celălalt martor urmează să fie audiat”.

Burada a precizat că în urma expertizei auto urmează să se stabilească viteza şi orice alte detalii care pot identifica accidentul. “Luăm în calcul şi varianta sinuciderii”.

Update ora 21.30: Deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, a declarat la Realitatea TV că solicită întrunirea urgentă a acestei comisii, care să ceară informații despre modul cum s-a produs accidentul. El susține că într-un asemenea caz important investigat de Parchet – cum este cel al dezinfectanților din spitale – Dan Condrea era filat de procurori. Ghiță știe mai bine deoarece are chiar el două dosare penale la DNA.

“Vreau să văd în Comisia SRI raportul de filaj: când a plecat (Condrea – n.r.) cu mașina de acasă, cum s-a produs accidentul. Un astfel de personaj, într-un astfel de caz, nu putea să nu fie supravegheat”.

Ghiță a mai spus că a aflat de pe Facebook că soția lui Condrea a sosit la fața locului după numai o jumătate de oră de la producerea accidentului, el sugerând că prea repede s-au derulat evenimentele – sosirea Poliției, chemarea soției, identificarea victimei, ridicarea mașinii și a cadavrului.

accident condrea
Ce a mai rămas din mașină – Digi 24
A murit în mașina tatălui său

Mașina în care se afla Condrea era a tatălui său (cel care a înființat firma Hexi Pharma, în urmă cu 20 de ani, și care a decedat recent) iar el nu mai fusese văzut urcând în ea. Mașina – un Opel – a părăsit șoseaua și a intrat într-un pom. Nu există nicio urmă de frânare iar drumul era drept.

Impactul a fost atât de puternic încât Dan Condrea a fost desfigurat. Mașina este făcută praf. În mașină se aflau actele sale de identitate însă polițiștii au chemat-o pe soția lui, care l-a identificat.

Poate fi o mână criminală dar nu este exclusă nici sinuciderea. Prof. Tudorel Butoi, expert criminalist, a declarat la Realitatea TV că “poate fi și substituire de persoană”, precizând că testul ADN va fi gata în 24 de ore. “Fără amprenta genetică, pentru mine totul este apă de ploaie. Vom vorbi după aceea despre identitatea exactă a victimei”.

“Va fi și un examen traseologic – cum a intrat mașina în pom -, expertiză tehnică, investigații privind starea lui (Condrea – n.r.) de spirit când a plecat de acasă și din ultimele zile. (…) Condrea ar fi fost foarte bun viu în ancheta penală, ca și Marta”, a mai spus Tudorel Butoi.

Aici trebuie subliniat faptul că polițiștii de la Circulație s-au mișcat cu o viteză uluitoare. Mașina a fost mutată de la locul accidentului foarte repede de către ei. Atât de repede, încât după ce mașina a fost evacuată, polițiștii de la Circulație au reluat măsurătorile telemetrice.

Nu era urmărit penal

De la începutul scandalului dezinfectanților, Condrea a fost audiat de mai multe ori – prima dată în 11 mai – însă nu a fost pus sub acuzare de procurori. În 13 mai, Parchetul General a declanșat urmărirea penală asupra firmei lui Condrea.

Deocamdată nu știm cine i-au fost colaboratorii și cine l-a ajutat să obțină atâtea contracte pentru dezinfectanții din spitale, pe care i-a măsluit până au devenit apă chioară. Nici confirmarea privind legătura lui cu SRI nu există din partea lui. Parchetul anchetează de o lună cazul dezinfectanților din spitale și este exclus ca el să nu fi fost filat. Poate chiar aceasta a fost tactica anchetatorilor: să-l lase în libertate pentru a vedea cu cine ia legătura.

Ipoteză de lucru

Pentru că s-a lansat ideea că mașina lui Coldea nu s-ar fi lovit de copac deoarece pomul nu a suferit distrugeri mari, SECUNDA vă oferă câteva fotografii de la alte accidente de circulație în care mașinile s-au lovit de copaci. Imaginile demonstrează că impactul nu distruge copacul!

accident copac 1

accident copac 2

accident copac 3

accident copac 4

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version