Zeci de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti efectuează, miercuri, 36 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile unor firme bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

sursa foto: jurnalmm.ro
sursa foto: jurnalmm.ro

Percheziţiile au loc în Bucureşti, Prahova, Giurgiu, Constanţa, Vaslui, Iaşi, Ialomiţa şi Vrancea.

Conform oamenilor legii, “în perioada 2012-2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăţi comerciale, ar fi efectuat operaţiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele fantomă, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 5.300.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi T.V.A. dedusă în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 12.300.000 de euro”.

21 de persoane vor fi duse la audieri în acest dosar în care percheziţiile sunt efectuate cu ajutorul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor şi în care se beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version