Peste 100 de poliţişti de la DGPMB şi de la Operaţiuni Speciale şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti participă, miercuri dimineaţa, la 25 de percheziţii domiciliare efectuate în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa.

sursa foto voceatransilvaniei.ro

Percheziţiile sunt efectuate în legătură cu un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul prestării serviciilor de protecţie şi pază şi a serviciilor de igienizare şi curăţenie.

Conform anchetatorilor, “în perioada 2011–2013, reprezentanţii a două societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la 9 societăţi comerciale de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor de bani provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, bănuiţii ar fi transferat în mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile celor 9 societăţi comerciale menţionate, de unde ar fi fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăţilor”.

Oamenii legii susţin că bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 12 milioane de lei, iar suspecţii ar fi obţinut în jur de 31 de milioane de lei din spălarea banilor.

Suspecţii urmează să fie audiaţi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version