În încercarea de a se salva de la retrogradare, clubul de fotbal Concordia Chiajna a reuşit în această iarnă câteva transferuri cu nume, aducându-i pe Artem Milevski (50 de selecţii, 8 goluri în naţionala Ucrainei) sau Christian Obodo (21 de selecţii, 4 goluri în naţionala Nigeriei).

Mircea Minea, controlat de oamenii legii (sursa foto afumati24.info)
Mircea Minea, controlat de oamenii legii (sursa foto afumati24.info)

Transferurile au ridicat încă de atunci mari semne de întrebare în special pentru că vorbim de jucători care câştigau sute de mii sau chiar milioane de euro la cluburile pe la care au trecut, Dinamo Kiev, Gaziantepspor, Hajduk Split, respectiv Fiorentina, Udinese sau Torino.

Cum era de aşteptat, procurorii au intrat deja pe fir, iar miercuri au efectuat mai multe percheziţii la sediul Primăriei Chiajna şi la sediul clubului de fotbal Concordia.

S-a deschis dosar pentru deturnare de fonduri, delapidare şi evaziune fiscală şi se vorbeşte deja de un prejudiciu, creat în ultimii 5 ani, de aproape 10 milioane de euro.

Principalul suspect din dosar este însuşi primarul Chiajnei, Mircea Minea, acuzat că a finanţat în mod ilegal, din banii statului, echipa de fotbal.

Oamenii legii susţin că Minea a sponsorizat ilegal echipa de fotbal mai ales în condiţiile în care el avea şi funcţia de preşedinte al clubului Concordia.

Mai mult, procurorii care instrumentează dosarul vorbesc despre faptul că, în calitate de preşedinte al clubului de fotbal, Minea a acceptat ca echipa Concordia să piardă un hotel din Complexul Sportiv în favoarea unuia dintre consilierii săi de la Primărie. Respectivul consilier a încasat bani pentru servicii hoteliere, dar le-a facturat cu ajutorul a două firme fantomă şi s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version