Zeci de polițiști de la Investigarea Criminalității Economice, mascați și procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București participă, joi dimineața, la nouă percheziții efectuate în București și Hunedoara.

sursa foto: romaniatv.net

Sunt vizate sediile unor firme și domiciliile unor persoane fizice bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Conform anchetatorilor, din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului de stat, prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute și prin înregistrarea în evidențele contabile a unor documente ce nu aveau la bază operațiuni reale, în domeniul agroalimentar (cereale).

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste un milion de euro.

Vor fi puse în aplicare șase mandate de aducere, persoanele bănuite în cauză, cu vârste cuprinse între 31 și 52 de ani, urmând a fi conduse la audieri.

La activități participă și polițiști specializați în investigarea criminalității economice și criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și luptători ai Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale al Poliției Române.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version