20 de poliţişti de la combaterea crimei organizate din Târgu Mureş şi Cluj şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş au participat, joi dimineaţa, la 12 percheziţii efectuate pe raza judeţelor Mureş, Harghita, Cluj şi Maramureş.

sursa foto voceatransilvaniei.ro
sursa foto voceatransilvaniei.ro

Oamenii legii au căutat să destructureze o reţea de evazionişti condusă de trei afacerişti din Mureş, patronii unor societăţi comerciale care se ocupau cu comercializarea de materiale de construcţii şi de produse second-hand achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

Conform procurorilor care instrumentează dosarul,  “reprezentanţii a trei societăţi comerciale sunt bănuiţi că, în perioada ianuarie 2015 până în prezent, ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de societăţi de tip fantomă, pentru diverse servicii şi operaţiuni cu materiale de construcţii, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, aceştia ar fi omis înregistrarea în contabilitate a vânzărilor de produse second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar”.

În total şase suspecţi urmează să fie duşi la audieri, procurorii urmând a dispune măsurile legale în acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version