Circa 200 de poliţişti de la Investigarea Criminalităţii Economice şi de la Poliţia Municipiului Lugoj şi procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj participă, miercuri, la 48 de percheziţii efectuate în 15 judeţe.

sursa foto voceatransilvaniei.ro

Sunt vizate domicilii şi sedii comerciale din Caraş-Severin, Hunedoara, Cluj, Iaşi, Tulcea, Mehedinţi, Timişoara, Dâmboviţa, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova, Alba, Braşov şi Gorj.

Conform anchetatorilor, “sunt vizate persoane bănuite de deţinere în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea produselor accizabile, fără a fi marcate, peste limita de 1 kg. de tutun de fumat, contrabandă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În fapt, începând cu anul 2015, un bărbat de 29 de ani, din comuna Coşteiu, sprijinit de alte persoane, ar fi comercializat pe teritoriul României, prin intermediul internetului, 105 kg. de tutun, fără ca produsul să fie supus marcării şi fără a se achita accizele aferente acestor operaţiuni.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că mai multe persoane ar fi achiziţionat, în repetate rânduri, tutun prelucrat de cel în cauză, încălcând dispoziţiile legale.

Totodată, s-a stabilit că bărbatul, sprijinit de alte persoane, ar fi falsificat poliţe de asigurări pentru autovehicule înmatriculate în alte state, permise de conducere, documente de proprietate pentru vehicule şi diplome de calificare în câmpul muncii”.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version