Peste 100 de polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice și de la Direcția Operațiuni Speciale și procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București efectuează, marți dimineața, 22 de percheziții în București, Ilfov, Mureș și Giurgiu.

sursa foto obiectivbr.ro

Perchezițiile vizează domiciliile unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online.

Conform anchetatorilor, activitățile se desfășoară într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014–2016, persoanele bănuite, în calitate de asociați și administratori a trei societăți comerciale, nu ar fi înregistrat în evidențele contabile și în declarațiile fiscale veniturile obținute din comercializarea de produse în mediul online.

De asemenea, ar fi înregistrat achiziţii fictive de la mai multe societăți de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei.

La acțiune participă și polițiști din București, Ilfov, Mureș și Giurgiu, precum și reprezentanți ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală. Patru suspecți vor fi conduși la audieri.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version