Zeci de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează, marţi, 22 de percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice.

sursa foto voceatransilvaniei.ro

Percheziţiile sunt efectuate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi şi Timiş, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor de papetărie şi birotică, cu prejudiciu de peste 2.000.000 de lei. Vor fi puse în aplicare şase mandate de aducere.

COnform anchetatorilor, din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă” şi de la societăţi comerciale a căror identitate a fost „furată”, care nu ar fi avut cunoştinţă despre acest fapt şi nici activităţi comerciale cu bănuiţii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.100.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 2.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version