Zeci de polițiști de la mai multe structuri și procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție participă, miercuri dimineața, la 14 percheziții efectuate în București, Cluj, Alba, Bihor și Maramureș.

sursa foto: jurnalmm.ro

Perchezițiile au legătură cu un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate de comiterea infracțiunii de trafic de substanțe și produse toxice.

Conform anchetatorilor, din cercetări a reieșit că, în perioada martie – octombrie a.c., persoanele în cauză ar fi desfășurat activități ilegale de comercializare către publicul larg, prin intermediul internetului, precum și în alte moduri, de substanțe și amestecuri chimice cu proprietăți toxice și periculoase.

Produsele comercializate ar fi, în special, substanța chimică Nicotină (CAS nr. 54 – 11 – 5), în stare pură 99,9% (999,9mg/ml), dar și în concentrații ridicate (peste 100 mg/ml), precum și alte produse în amestec (lichide), care conțin diferite substanțe chimice, printre care nicotină, propilenglicol, glicerină vegetală și arome.

Suspecții urmează să fie audiați la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version