Zeci de ofițeri de poliție judiciară de la Direcția Generală Anticorupție și procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov participă, joi, la mai multe percheziții efectuate la unități medicale de pe raza județelor Covasna și Brașov.

 

Sunt vizate, printre altele, Spitalul Județean de Urgență Covasna, Serviciul de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă din cadrul Casei Județene de Pensii Covasna, Policlinica Spitalului Județean, un cabinet medical individual de familie, precum şi la domiciliile unor persoane fizice de pe raza județelor Covasna şi Braşov.

Conform anchetatorilor, “perchezițiile au vizat activitatea infracțională a unor medici, precum și a unor intermediari, într-o cauză penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, constituită ca urmare a unor denunțuri depuse la S.J.A. Covasna, și care are ca obiect săvârșirea unor infracțiuni de corupție. În fapt, medicii din cadrul instituțiilor sus menționate sunt suspectaţi că au primit, direct sau prin intermediari, foloase materiale pentru a facilita obținerea de către persoane interesate a deciziilor de obținere/menținere în plată a pensiilor de invaliditate, fapte de natură a aduce prejudicii bugetului de stat”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version