Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 

Peste 30.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă la parlamentare

Până marți la prânz s-au înscris 30.069 de români pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare, în 5 și 6 decembrie, potrivit site-ului AEP.

Cele mai multe cereri au fost depuse de români din Marea Britanie – 6.925; Germania – 4.513; Spania – 2.614; Italia – 2.422; Franţa – 2.125. Peste 1.000 de solicitări au venit din Elveţia, Olanda, Belgia, Austria.

Mai sunt 2 zile în care românii din diaspora mai pot opta pentru a-şi exercita dreptul de vot prin corespondenţă.

Cetăţenii români cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care doresc să îşi exercite dreptul la vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor se pot înregistra, până cel mai târziu pe 22 octombrie, pe platforma www.votstrainatate.ro.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă.

Prin completarea acestui chestionar, cetăţeanul român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate îşi exprimă dorinţa să voteze prin corespondenţă la alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor din anul 2020, urmând să fie radiat pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România şi înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă.

Românii din diaspora vor vota la parlamentare timp de două zile, pe 5 şi 6 decembrie.

1 Shares