Petre Tobă (52 ani), fost șef al Poliției Române în guvernul Ponta și ministru al Internelor  în Guvernul cioloș, s-a pensionat la o săptămână după ce i-a fost retras titlul de doctor, pentru plagiat.

toba 001

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale acestuia, din funcția de chestor general de poliție, cu Ministerul Afacerilor Interne.

Tobă lucra în continuare la MAI, în funcția de consilier al ministrului care i-a succedat în funcție, Dragoș Tudorache.

DNA a început urmăririrea penală împotriva lui Petre Tobă în luna septembrie, pentru comiterea infracțiunii de favorizare a făptuitorului Gabriel Oprea.

Petre Tobă este cercetat în acest dosar alături de Oprea și de alți 23 de șefi și angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), suspectați de deturnare de fonduri, delapidare, abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Președintele Iohannis a semnat, joi, și decretul privind acordarea gradului de general de brigadă — cu o stea, la trecerea în rezervă, colonelului Marius-Dumitru Crăciun din Ministerul Apărării Naționale, la data 31 decembrie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version