Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Placă omagială, dezvelită de UZPR la 100 de ani de existență

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) a dezvelit vineri, pe str. Constantin Mille nr. 4 (fostă Sărindar) din Bucureşti, o placă omagială, pentru a marca 100 de ani de la înfiinţarea primei organizaţii de breaslă din presa României Mari.

foto: Mircea Stoian

În urmă cu un secol, în clădirea de lângă Cercul Militar Național se semna actul constitutiv al Uniunii, din care, în formula iniţială, făceau parte personalităţi precum Ion Minulescu, Cezar Petrescu, Moses Rosen şi Pamfil Şeicaru. 

“În 11 ianuarie, în această clădire a fost semnat actul de constituire a primei organizaţii de breaslă din România reîntregită, 1919. Desigur, nu a venit din neant, presa şi organizaţiile au existat cu alţi 70-80 de ani în urmă. Ne bucură faptul că, după ´90, un alt grup de jurnalişti din Bucureşti s-au reunit, au înţeles mesajul că, într-o nouă construcţie democratică a ţării, breasla trebuie să se reunească. De aceea, din 5 mai 1990, acel grup de jurnalişti a reînfiinţat Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, după ce jurnaliştii au funcţionat sub alte forme de organizare sub ceea ce a fost regimul comunist”, a declarat Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR.

foto: Mircea Stoian

Placa memorială a fost dezvelită de Sergiu Andon, unul dintre primii conducători ai organizaţiei după 1989.

Momentul a fost marcat prin eliberarea a 20 de porumbei albi.

Printre cei prezenţi s-au aflat și alți doi foşti lideri ai organizaţiei, precum Miron Manega şi Horia Alexandrescu.

În prezent, UZPR are înscriși peste 7.300 de membri.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv