Zeci de polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și de la Direcția Operațiuni Speciale efectuează, joi dimineața, 23 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu.

sursa foto voceatransilvaniei.ro
sursa foto voceatransilvaniei.ro

Sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, oamenii legii verifică domiciliile și punctele de desfacere ale firmelor unor afaceriști suspectați că fac evaziune fiscală și spălare de bani cu materiale de construcție.

Conform anchetatorilor, “la data de 8 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și ai Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 23 de percheziții domiciliare. Activitățile se desfășoară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul materialelor de construcţii. Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, în perioada 2011 – 2014, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înfiinţând şi coordonând mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip “fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. Persoanele vizate vor fi conduse, pentru audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6”.

Prejudiciul este de circă 7 milioane de lei, respectiv se consideră că suspecții au obținut cam 5 milioane de lei din evaziune fiscală si două milioane de lei din spălarea de bani.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version