Zeci de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti participă, joi, la cinci percheziţii efectuate în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi.

sursa foto obiectivbr.ro

Percheziţiile sunt efectuate într-un dosar în care trei suspecţi sunt bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală cu peşte şi produse din peşte.

Conform anchetatorilor, din cercetări a reieşit că, în perioada 2014–2015, reprezentanţii unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor competente achiziţii fictive de produse piscicole, în valoare de aproximativ 6.000.000 de lei, documentele justificative fiind emise de societăţi de tip „fantomă”.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la acest moment la 2.000.000 de lei. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 5.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul inspectorilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version