Zeci de polițiști de la Combaterea Criminalității Organizate Pitești, procurori DIICOT și reprezentanți ai Direcției Operațiuni Speciale participă, miercuri, la 15 percheziții domiciliare efectuate la suspecți de proxenetism.

sursa foto obiectivbr.ro

Conform anchetatorilor, se mizează pe destructurarea unui grup care ar fi pus umărul la înființarea și coordonarea a nu mai puțin de 10 bordeluri pe întreg teritoriul Marii Britanii.

De aceea, suspecții sunt acuzați și de comiterea infracțiunii de constituire a unui infracțional organizat.

Anchetatorii susțin că vorbim de un total de 18 suspecți domiciliați pe raza județelor Argeș, Galați, Dolj, Iași, Dâmbovița și Olt.

După o anchetă desfășurată în colaborare cu autorități juridice din Marea Britanie și cu specialiști de la EUROPOL, s-a stabilit că “din august 2015 și până în prezent, membrii grupării au înființat 10 bordeluri pe teritoriul Marii Britanii și au constrâns mai multe tinere să practice prostituția, cu scopul de a obține foloase materiale”.

Suspecții au obținut, din preocupările ilegale, un profit de peste 400.000 de lire sterline. Banii au fost reinvestiți în achiziția de autoturisme, cumpărarea sau ridicarea de imobile și practicarea de jocuri de noroc.

În total, 50 de persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT din Pitești.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version