Marius Stan, primarul municipiului Galați, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, deoarece a deţinut simultan funcţia de administrator al propriei firme.

marius stan galati primar

“Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că STAN MARIUS s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de Primar al municipiului Galaţi şi administrator al S.C. MOLDOVA EXPEDITION S.R.L. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […]; funcţia de administrator […] la societăţile comerciale”, informează Agenţia Naţională de Integritate.

Edilul riscă să nu mai poată obține dreptul de a fi primar timp de 3 ani. Evident, el va ataca în instanță decizia ANI și va putea candida pentru un nou mandat: până se termină procesul. Apoi va trebui doar să dea salariul înapoi…

Iată ce prevede Legea 161/2003 privind incompatibilitățile: „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version