Agitaţie mare, miercuri, în centrul Timişoarei, unde procurorii DIICOT, mascaţii, jandarmii şi poliţiştii de la IPJ Timiş au participat la o acţiune comună de mare amploare.

sursa foto opiniatimisoarei.ro

Misiunea a fost destabilizarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în traficul de droguri şi de etnobotanice.

Din primele informaţii rezultă că gruparea condusă de Dumitru Romeo Străin, zis Americanu, Florentin Cenade şi Marius Cristinel Robitu asigura 90% din piaţa de etnobotanice din Timişoara.

Mai mult, există informaţii conform cărora gruparea comisă de cei trei şi-au extinse afacerile şi în Caransebeş sau Jimbolia.

Percheziţiile de miercuri au vizate mai multe locaţii din zona Gării de Nord din Timişoara, respectiv Strada Dunării şi Calea Bogdăneştilor.

Oamenii legii au ajuns la suspecţi după ce mai mulţi elevi au consumat etnobotanice cumpărate de la ei şi au ajuns la spital cu probleme grave.

Nu mai puţin de 40 de suspecţi au fost ridicaţi şi duşi la audieri. Conform anchetatorilor, citaţi de opiniatimisoarei.ro, drogurile erau obţinute de două persoane aflate în străinătate.

Aceştia le procurau de pe Darknet, le achitau cu moneda bitcoin, le organizau în pachete şi le trimiteau prin poştă către Timişoara.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version