Zeci de poliţişti şi jandarmi, dar şi procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, marţi dimineaţa, la mai multe locaţii din judeţele Iaşi şi Suceava.

Sediul Consiliului Judetean Iasi (sursa foto icc.ro)

UPDATE: Președintele Consiliului Județean (CJ) Iași, Maricel Popa, a declarat că sesizarea la DNA a fost făcută de el în octombrie și vizează neregulile constatate la asfaltarea DJ248A Voinești — Slobozia — Țibana — Glodenii Gândului.

Potrivit acestuia, pe anumite porțiuni de drum lucrătorii firmei contractoare au asfaltat pe noroi și chiar bălegar. În alte zone, grosimea asfaltului variază între unu și patru centimetri, iar lucrările s-au făcut în lipsa unui diriginte de șantier.

Valoarea contractului este de 7,2 milioane de lei, iar deficiențele valorează două milioane de lei.

CJ Iași a emis un comunicat în acest sens:

“Acțiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la contracte de execuție a lucrărilor de întreținere a drumului județean 248 A Iași-Voinești-Țibănești încheiate cu firma SC Con Ted Company, contracte de servicii și întreținere curentă a drumurilor pe timp de iarnă, contractul având ca obiect ‘Lucrări de întreținere pe timp de vară la drumurile județene pentru perioada 2015 — 2016, inclusiv corespondența cu firmele SC Eviro SRL, SC Con Ted Company și SC Ted Company.

Au mai fost vizate documentele cu privire la acțiunile de audit public intern dispuse de președintele Consiliului Județean, Maricel Popa, “referitoare la lucrările de întreținere la drumul județean 248 A, precum și la acțiunea de audit a CJ pentru “Lucrări de întreținere pe timp de vară a tronsonului de drum DJ 282 limita Iași — Movileni — Gropnița”.

Amintim faptul că în urma unor vizite pe teren la sfârșitul lunii septembrie 2016, președintele Consiliului Județean Iași a sesizat anumite deficiențe în modul de realizare a lucrărilor pe drumul 248 A și a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul în care a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. Urmare a acestei activități, Serviciul Audit Public Intern și conducerea CJ au sesizat instituțiile în drept”.

Se fac percheziţii la 15 locaţii, dintre care două sunt sediile unor instituţii publice, iar celelalte sunt sediile unor societăţi comerciale.

Din primele informaţii reiese că instituţiile publice vizate sunt Consiliul Judeţean Iaşi şi Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi.

Conform unui comunicat de presă remis de procurorii DNA, “se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2016-2017”.

Iar jurnaliştii de la bzi.ro susţin că ar fi vizate contracte de deszăpezire şi asfaltare încheiate înainte de sezonul de iarnă 2016-2017. 

Urmează ca după încheierea verificărilor şi, eventual, a audierilor, procurorii DNA să ofere mai multe detalii despre această poveste. Cert este că oamenii legii au ridicat, deja, mai multe documente şi unităţi de calculatoare de la sediile respective.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version