Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi zeci de poliţişti participă, marţi dimineaţa, la patru percheziţii efectuate în Bucureşti şi în Giurgiu.

sursa foto: romaniatv.net
sursa foto: romaniatv.net

Sunt verificaţi mai mulţi afacerişti, patroni ai unor firme care se ocupă în special cu activitatea de reciclare a deşeurilor de ambalaje.

Cel puţin 50 de suspecţi sunt pe lista oamenilor legii care vorbesc despre un prejudiciu de peste 37 de milioane de euro asupra bugetului Fondului de mediu.

Suspecţii sunt bănuiţi de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Conform procurorilor, suspecţii au înregistrat, începând cu 2014, operaţiuni fictive de achiziţie şi reciclare a peste 113 milioane de kilograme de deşeuri de ambalaje.

“Ambalajele respective au fost raportate la 6 operatori economici licenţiaţi în vederea preluării obligaţiilor privind realizarea obiectivelor anuale minime de îndeplinit de firmele ce au introdus pe piaţa naţională bunuri ambalate şi ambalaje de desfacere. Prin înregistrarea documentelor ce atestă operaţiuni fictive de reciclare a deşeurilor de ambalaje, primite de la această societate, cei şase operatori licenţiaţi au declarat, în anul 2014, în mod nereal, îndeplinirea obiectivelor minime prevăzute în anexa nr. 3 la OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Prin neplata obligaţiilor fiscale către Fondul pentru mediu s-ar fi produs un prejudiciu de 167.938.548 de lei (peste 37 de milioane de euro). De asemenea, prin evidenţierea în actele contabile ale societăţii reciclatoare şi ale celor şase operatori licenţiaţi cărora această societate le-ar fi emis facturi de prestări servicii, în anul 2014, de cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale ori prin evidenţierea de operaţiuni fictive, s-a produs un prejudiciu bugetului de stat de 4.292.469 de lei (peste 947.000 de euro), reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit”, este mesajul transmis de oamenii legii în legătură cu acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version