Reacție dură a procurorului general Augustin Lazăr, luni dimineață, după modificarea prin Ordonanță de Urgență (OUG) a Legilor Justiției, modificate de majoritatea parlamentară PSD+ALDE, cu sprijinul UDMR, și promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Lazăr acuză că ordonanța va interzice detașările între parchete – detașări aprobate de el, în calitate de procuror general – și va desființa, astfel, colectivele care lucrează la dosare importante – cum este cel privind violențele jandarmilor la Mitingul Diasporei din 10 august.

“Din păcate, proiectele de acte normative făcute în grabă sunt de natură să afecteze dosarele în curs. În marile dosare care sunt pe rolul Ministerului Public – şi sunt foarte bine cunoscute, spre exemplu pe cele pe rolul parchetelor militare – au fost concentrate resursele umane prin delegare aduse de la multe parchete, pentru a rezolva dosare mari şi complexe. Cu privire la aceste situaţii, vor înceta delegările pe funcţiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desfiinţate. Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare, despre care toată lumea susţine că dorim să fie finalizate ca România să nu mai plătească sume mari de bani în urma condamnărilor CEDO”, a declarat augustin Lazăr, la CSM.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version