Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, la sediul CSM, că nu este nevoie de introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, Ministerul Public (MP) făcând studii “foarte serioase” în acest sens.

“Eu cred că nu ar trebui să mai repetăm. Ministerul Public este o instituție serioasă care a făcut studii foarte serioase. În această problemă, și punctul nostru de vedere este bine cunoscut, nu e nevoie de niciun prag”, a spus Augustin Lazăr, la intrarea la sediul CSM.

Întrebat despre propunerea ministrului Tudorel Toader de a transforma Inspecția Judiciară într-o entitate “autonomă”, Lazăr a susținut că aceasta ține de domeniul autorității judecătorești și că există un CSM care este garantul independenței justiției.

“Dacă noi nu avem încredere în garantul independenței justiției, atunci nu știu ce să mai înțeleg. Noi trebuie să ne hotărâm foarte clar – în arhitectura statului român există autoritatea judecătorească distinctă față de autoritatea executivă și noi nu putem spune că am putea să plasăm IJ la Executiv pentru a verifica instituțiile judiciare. Este clar ca IJ trebuie să rămână în acest domeniu al autorității judecătorești, are acum o anumită independență, însă trebuie văzute atribuțiile acestei IJ raportate la CSM, care este garantul independenței Justiției”, a explicat procurorul general.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version