Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Profesorii au obținut doar „garanții” de la Iohannis – fără acoperire. Greva generală continuă

Greva generală din Educație, declanșată în urmă cu 9 zile, continuă în ciuda așa-ziselor negocieri dintre sindicaliști și Guvernul Ciucă.

Profesorii au bătut și la poarta Cotroceniului, la președintele Klaus Iohannis, sperând la o mai mare înțelegere din partea fostului lor coleg de catedră. Însă protestatarii au obținut doar „garanții” fără acoperire.

La ieșirea de la întâlnirea cu șeful statului, la Palatul Cotroceni, liderii sindicatelor din învățământ au declarat că șeful statului se angajează să gireze un „acord” politic în privința creșterii salariilor profesorilor, dar nu imediat, ci la toamnă, când va fi adoptată noua Lege a salarizării unitare.

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI): „Dânsul a spus că e nevoie de un act normativ, că se angajează în cazul în care se va accepta un acord să îl gireze. Domnia-sa va gira acel acord”.

Însă protestatarii, veniți cu zecile de mii din toată țara, au huiduit: „Nu cedăm!”.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”: „Vom consulta colegii și vom da un răspuns. (…) E o șansă optimă pentru toți colegii noștri ca problemele lor să poată să fie rezolvate. E un angajament foarte ferm”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv