Laura Codruța Kovesi, a declarat, joi, după ce a primit votul în COREPER pentru a fi numită în funcția de procuror-șef european: „Cel mai important pentru mine a fost susţinerea a mii şi mii de oameni din România care m-au încurajat, m-au susţinut în această procedură plină de obstacole, s-au rugat pentru mine şi cred că din acest punct de vedere pot să spun că România m-a susţinut”.
 
 
Ulterior, Kovesi a spus că acest vot trebuie să fie „un semnal pentru toți magistrații din România să creadă că, dincolo de asaltul asupra justiției, pot reuși prin profesionalism”.
 
„A fost una dintre cele mai importante decizii pentru cariera mea. Pentru mine a fost o zi cu emoții, pentru că este una dintre cele mai importante decizii pentru cariera mea. Săptămâna trecută am împlinit 24 de ani de când sunt procuror. Votul de astăzi este o reușită a tuturor românilor care au luptat pentru valorile europene și pentru statul de drept. Este și un punct de mobilizare, un semnal pentru toți magistrații din România să creadă că, dincolo de asaltul asupra justiției, pot reuși prin profesionalism”, a declarat
fosta șefă a DNA, pentru HotNews.ro.
 
Totodată, într-o declarație la Digi24, Kovesi a spus, întrebată cum comentează acuzațiile aduse de premier și PSD: „Cu privire la acuzaţiile care au fost asupra mea eu spun că sunt lămurite, am decizii definitive ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, atât în ceea ce priveşte anumite acţiuni disciplinare care au fost formulate cât şi în dosarul penal, este o zi prea frumoasă pentru justiţia din România ca să intru într-o dezbatere publică cu politicieni care ne atacă”.
 
Fosta șefă a DNA a precizat că ÎCCJ a arătat, în motivarea deciziei definitive a Instanței supreme, că„nu sunt probe în dosar, așa că acesta trebuie închis”.
 
Întrebată când a discutat ultima oară cu președintele Klaus Iohannis, Kovesi a declarat: ”Nu am discutat nici cu președintele, nici cu premierul, nici cu ambasadorul despre mandatele care se dau în COREPER. Nu am fost astăzi la Bruxelles ca să știu cum s-a votat”.
 
Votul de joivine în condițiile în care premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri seară că Guvernul României a dat însă mandat reprezentantei țării noatre în COREPER să voteze împotriva fostei șefe DNA.
 
Întrebată cum comentează votul din partea reprezentantului României, Kovesi a spus: „Deci aş vrea să nu intru în dialog cu nici un politician, ştiţi că nu comentez ce spun politicienii, nu am răspuns la astfel de comentarii, nu o să o fac nici acum, am văzut că a fost o discuţie cu privire la votul pe care România l-ar fi dat împotrivă sau nu l-ar fi dat împotrivă, nu am nici un fel de informaţie oficială”.
 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version