Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a ajuns luni dimineaţa la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiată în dosarul Ordonanţei 13.

Procurorii au deschis dosar penal pentru a analiza modul în care guvernul Grindeanu a dat Ordonanţa respectivă, existând posibilitatea ca membrii echipei Grindeanu să fie acuzaţi de favorizarea făptuitorului.

Cum Carmen Dan este doar unul dintre ultimii oficiali ai Guvernului audiaţi la DNA pe această temă, premierul Sorin Grindeanu a decis că este momentul să îşi expună punctul de vedere.

Astfel, luni, prim-ministrul României a anunţat că “mi se pare cel puţin ciudată chemarea la DNA a unor miniştri şi secretari de stat în dosarul privind adoptarea OUG 13. Până una, alta avem o decizie a Curţii Constituţionale care spune că guvernul a acţionat legal. O să vedem ce mai urmează, nu vreau să mă hazardez”.

Dosarul DNA a fost demarat la începutul lunii februarie, după ce pe 25 ianuarie Mihai Politeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai Asociaţiei Iniţiativa România, au făcut un denunţ împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version