România trece de duminică la ora oficială de vară, începând de duminică, 29 martie, și până în ultima duminică din octombrie a.c. Până atunci, ne vom trezi cu „un ceas” mai devreme.

Amintim că Parlamentul European a decis, în anul 2018, renunțarea la aceste modificări de oră, însă fiecare țară din UE poate hotărî dacă aplică decizia, începând cu anul 2022.

Pentru circulația trenurilor, ora 03:00 va deveni ora 04.00 în noaptea de 28/29 martie. Garniturile CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până la acestă oră, apoi vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

 Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 03:00, care devine ora 04:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version