După ce Laura Codruța Kovesi a fost eliberată din funcție, Direcția Națională Anticorupție își caută un nou șef.

Prima încercare de a stabili noul șef al DNA a fost un adevărat dezastru, Florentina Mirică, procuror în cadrul DNA, Marius Iacob, procuror șef adjunct al DNA, Elena Grecu, alt procuror din cadrul DNA, și Cristian Lazăr, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, nu au reușit să-l impresioneze pe Tudorel Toader, ministrul Justiției, și nu au primit girul pentru a prelua șefia DNA.

De această dată, șase candidați s-au înscris în lupta pentru preluarea șefiei DNA. Paula Nicoleta Tănase, Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea, Andrei Bodean, Adina Florea și Sorin Armeanu sunt cei care s-au înscris oficial în luptă.

Ei urmează să fie intervievați de ministrul Justiției, urmând să-și expună planurile și gândurile. Interviurile vor avea loc în perioada 3-5 septembrie, urmând ca pe 6 septembrie să fie anunțat noul șef al DNA, asta în cazul în care cel puțin unul dintre candidați îl va impresiona pe Tudorel Toader.

Paula Nicoleta Tănase este una dintre favoritele lui Tudorel Toader și vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Nicolae Lupulescu este procuror militar și vine de la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General.

Gabriela Scutea este o fostă adjunctă a Laurei Codruța Kovesi, în timp ce Andrei Bodean și Adina Florea vin de la Constanța, de numele primului fiind legate mai multe dosare ce i-au avut în prim plan pe Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, și Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța.

Sorin Armeanu vine de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version