Magistraţii Instanţei Supreme de la Belgrad au decis, vineri, eliberarea pe cauţiune a lui Sebastian Ghiţă, afacerist român reţinut în Serbia în urmă cu circa o lună şi jumătate.

Ghiţă a achitat 200.000 de euro pentru a fi lăsat sub control judiciar. Însă, cel puţin la nivel oficial, lui i-a fost ridicat paşaportul român, a primit interdicţie de a părăsi capitala Serbiei şi are obligaţia de a se prezenta de două ori pe săptămână la o secţie de poliţie din Belgrad.

Implicat, în România, în mai multe dosare penale, Ghiţă şi-a pierdut imunitatea parlamentară în decembrie şi a dispărut imediat de la domiciliu, de teamă să nu fie arestat.

S-a refugiat în Serbia, unde a fost reţinut în aprilie, după o întâlnire avută cu fratele său. Considerat un personaj ce poate divulga informaţii extrem de importante, România a forţat obţinerea extrădării lui Ghiţă.

Însă acesta a anunţat că refuză o asemenea mutare, pe motiv că ar fi fost hărţuit politic în România. Ghiţă a solicitat azil politic în Serbia deşi riscă o condamnare şi în această ţară pe motiv că s-a legitimat cu un paşaport sloven în momentul în care a fost reţinut de poliţişti.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version