Procurorul-șef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, s-a prezentat marţi dimineață la Parchetul General, unde a fost citat în dosarul în care este cercetat alături de fostul procuror DNA Mircea Negulescu. 

Lucian Onea sursa foto romaniatvnet

Onea a fost înştiinţat de anchetatori că este urmărit pena lîntr-un dosar privind falsificarea unor liste cu martori în cadrul unei anchete pe care o desfășura Negulescu la DNA Ploiești.

“Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic”, a declarat şeful DNA Ploieşti.

Parchetul General a anunţat în 13 februarie că procurorii efectuează cercetări într-o cauză constituită în urma unei plângeri formulate după difuzarea la Antena 3 a unor înregistrări de la DNA Ploieşti.

Înregistrarea a fost făcută pe furiș de urmăritul penal Vlad Cosma, fost deputat PSD, condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare, dar instanța superioară de la ÎCCJ a cerut rejudecarea dosarului.

Concret, Cosma a venit la DNA să facă un denunț, dar i-a înregistrat pe procurori în timp ce îi spuneau ce să scrie în denunțul împotriva unui alt penal, fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, care a fugit din țară în Serbia, de unde autoritățile române nu reușesc de aproape 2 ani să obțină extrădarea.

“Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară – din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii – efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte”, preciza comunicatul PÎCCJ
 
Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a 4 procurori de la DNA Ploiești, printre care Lucian Onea și Mircea Negulescu, pe care îi acuză de compromitere a intereselor justiției, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat. 
 
Postul Antena 3 a difuzat în luna februarie o inregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susține că procurorii Mircea Negulescu și Lucian Onea au încercat să “inventeze dosare în baza unor probe fabricate” unor importanți oameni politici și de afaceri, printre care și lui Sebastian Ghiță.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version