Zeci de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Sectorul 1 şi procurori de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti participă, joi, la 22 de percheziţii în Bucureşti şi Ilfov.

Vă invităm să citiți  la finalul articolului  Istoria lui Buzăianu, finul lui Dan Ioan Popescu, istorie adnotată de Mediafax

perchezitii

Descinderile vizează în principal sediul companiei Energy Holding şi domiciliul administratorului acestei companii, bogdan Buzăianu.

Potrivit oamenilor legii, în 2009, între Energy Holding şi o instituţie media “au fost încheiate contracte de consultanță și vânzare-cumpărare având ca obiect terenuri la prețuri mult supraevaluate, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentând neplata impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată”.

Evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare

Patru persoane – două fizice şi două juridice -, printre care şi administratorul companiei Energy Holding, sunt cercetate pentru evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Suspecţii urmează să fie audiaţi la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Sectorul 1, oamenii legii reuşind să pună sechestru pe 14 imobile, terenuri şi construcţii, identificate în proprietatea suspecţilor.

Bogdan-Buzaianu
Bogdan Buzăianu – ce bărbat, ce ceas, ce caracter!

Energy Holding, firma lui Bogan Buzăianu, unul dintre “băieții deștepți” din energie, a beneficiat aproape un deceniu de cea mai ieftină energie din România şi care a alimentat cele mai mari companii locale printre care Petrom, Dacia sau Oltchim.

Potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, contractul cu Energy Holding a generat, numai în perioada 2006 – 31 mai 2012, o pierdere pentru compania de stat de peste 1,4 miliarde lei.

Băieții deștepți, eliminați

Asta a constatat administratorul judiciar în Raportul privind cauzele care au condus la starea de insolvență a companiei.

Din energia disponibilizată prin denunțarea acestui contract păgubos, Hidroelectrica a obținut doar în perioada august 2012 – decembrie 2015 venituri suplimentare de peste 550 milioane lei.

Vă invităm să citiți Istoria lui Buzăianu, finul lui Dan Ioan Popescu, după Mediafax

Bogdan Buzăianu = Energy Holding = ”Băieţii deştepţi” din Energie

Buzaianu si M Basescu

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version