Președintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe Costache Vasilică Sarcă, adjunctul directorului SIE, astfel că Silviu Predoiu, cel care a preluat interimar funcția de șef al instituției în urmă cu 2 ani, rămâne stăpân absolut. 


”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 21 mai a.c., decretul privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent – cu trei stele Sarcă Costache Vasilică din Serviciul de Informații Externe”, informează luni Administrația Prezidențială. 

Iohannis nu vrea să intre în tratative cu PSD pentru numirea unui nou șef la SIE, pentru care are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Astfel, șeful statului că îl păstrează în funcție pe Silviu Predoiu, omul instalat prim-adjunct la SIE de fostul președinte Traian Băsescu și pe care Iohannis l-a numit interimar la șefia SIE în septembrie 2016, după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Costache Vasilică Sarcă are 60 de ani – deci ar mai fi avut până la pensie. A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi în 1984, iar în perioada 1987-1989 a urmat un curs de informaţii externe. În 2005 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

A fost ofițer operativ de informații în perioada 1990 – 1992, iar în perioada 1992 – 1997 a fost în misiune externă de lungă durată, potrivit CV-ului de pe site-ul SIE. A fost numit adjunct al directorului SIE în noiembrie 2005.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version