Invitat miercuri seara la o cunoscută emisiune de televiziune, premierul Mihai Tudose s-a declarat oripilat de cazul polițistului pedofil.

Tudose chiar consideră că este posibil să solicite reintroducerea pedepsei cu moartea pentru anumite cazuri de infractori, în special pentru recidiviști.

Anunțul a luat prin surprindere multă lume, inclusiv pe sindicaliștii din penitenciare, care îl acuză pe Tudose de ipocrizie. Motivul este cât se poate de simplu. Liderul guvernului se declară oripilat acum de infractori, dar în urmă cu două luni și jumătate a girat o lege care a dus la eliberarea prematură a circa 4.000 de deținuți.

Iar concluzia sindicaliștilor este clară: “Păi nu erați prieteni cu deținuții acum câteva luni? Unde au dispărut prietenii infractorilor?”.

Sindicaliștii își permit să-l deranjeze pe premierul Tudose cu “câteva întrebări inutile”:

“Unde au dispărut prietenii infractorilor? Se vor fi dus să-i caute pe amicii deținuților!? Ăia îngrijorați de condițiile de detenție. Îi știți! Îi vedeam zilnic miorlâind pe la televiziuni și pe internet.

Dar, între timp, s-a rezolvat și, cum mai sunt rezolvări (a se citi legi pentru gratificarea infractorilor) în curs, s-a făcut liniște.

Brusc și amnezic, prim-ministrul Romaniei vorbește de pedepse cu moartea, e drept că și asta e o formă care în cele din urmă evită pușcăria, iar foști pușcăriași se exprimă cu privire la caznele la care-o să fie supus un oarecare viitor deținut.

Ca să vezi!? Niciun talkshow lacrimos în apărarea omului-infractor!? Nicio străfulgerare a relativității vinovăției într-un sistem al justiției umane, uneori imperfectă!?

Chiar nu-și mai amintește nimeni despre ceilalți, exact ca sub-umanul despre care discutăm zilele astea, iertați prin lege, asa ca să intre la număr și prietenii politicieni și oameni de afaceri cu statul!?

Opinia publică, mare consumatoare de smiorcăieli ipocrite, n-are nicio zbatere se pare că mult mai mulți cetățeni infractori, cu fapte la fel de reprobabile, au fost iertați politic, vor face alte victime și se vor întoarce în pușcărie.

Sunt aproape 4.000 de beneficiari ai grațierii mascate, conform Administrației penitenciarelor! Câți sunt violatori și pedofili? Câți vor viola din nou și se vor întoarce în penitenciar? Câte victime vor face?

Aveți idee domnule prim-ministru!? Aveți idee domnule ministru al Justiției!? Să fie cel puțin 200 de infracțiuni sexuale pe care le-ați recompensat de curând cu libertate anticipată!? Sau, știu că veți fi surprins, să fie chiar mai mulți? Dar, tâlharii!? Dar, criminalii!? Dar, corupții!? Dar, ceilalți!?

PS. Acest pedofil va beneficia de o reducere cu 1/5 a viitoarei pedepse pentru că avem în vigoare o lege adoptată de Parlamentul României la propunerea Guvernului României prin ministrul Justiției. Contează!?”

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version