Sindicaliștii de la Metrorex au renunțat la protest, vineri seară, după mai bine de 12 ore, însă vor porni circulația metrourilor abia sâmbătă dimineața, pentru că „nu are rost” să mai dea drumul trenurilor „pentru jumătate de oră”.

Decizia a fost luată după mai multe ore de discuții între prefectul Capitalei, Alin Stoica, reprezentanții Sindicatului Liber Metrou – USLM din Metrorex și ai Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România – Frăția (CNSLR Frăția), conducerea Metrorex și “reprezentanți ai lucrătorilor din subteran”.

Prefectul a anunțat: „Circulația va fi reluată de mâine dimineață. Înțeleg că tehnic nu este posibilă reluarea circulației din acestă seară. Eu nu sunt implicat în negocierile sindicate-Metrorex, doar am mijlocit întâlnirea pentru a putea fi reluată circulația”.

Sindicaliștii au declarat și ei, la finalul discuțiilor: „Am stabilit ca săptămâna viitoare să ne vedem zi de zi. Deficitul a ajuns numai săptămana asta la 1.200 de oameni, înseamnă deficit de 25%. Ajunsesem în poziţia în care să ne fie frică să ne mai facem treaba din lipsa fondurilor sau personalului şi să nu ajungem, Doamne fereşte, la puşcărie sau să suferim vreun accident. Domnii Cîţu şi Drulă au făcut o lege a bugetului care blochează activitatea Metrorex. Revendicările sunt să nu ni se mai micşoreze salariile, pentru că este dreptul nostru salarial. Noi nu vrem să ni se ia banii”.
VIDEO. Grevă „spontană” la metrou. Premierul Cîțu critică decizia sindicaliștilor conduși de fostul deputat PSD Ion Rădoi
VIDEO. Ministrul Drulă a făcut plângere penală la DNA: „Rădoi, s-a terminat!”
Poliția Capitalei: Amenzi de 125.000 de lei și 2 anchete penale pentru greviștii de la metrou
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version