Greva șoferilor și vatmanilor de la STB a încetat, marți, după 5 zile, chiar dacă sindicaliștii nu s-au înțeles cu primarul general Nicușor Dan. Ei s-au speriat însă de anunțul privind angajarea de noi șoferi de autobuz, făcut de directorul general al STB, Adrian Criț.

Cum contracarează directorul STB, Adrian Criț, greva ilegală: Angajează șoferi noi

Liderul de sindicat Vasile Petrariu va fi audiat la Parchet, a doua zi după ce alți doi lideri s-au prezentat în fața procurorilor ca să dea cu subsemnatul.

Sindicatul a transmis următorul comunicat: „Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație care au promis că analizează doleanțele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte entități, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului”.

Sindicalistul-politician Petrariu a anunțat că va demisiona din CGMB și PSD

Luni, în a cincea zi de greveia șoferilor de la Societatea de Transport București (STB), declarată ilegală de Tribunalul București, liderul de sindicat Vasile Petrariu, membru PSD, anunță că își va da demisia din partid și din funcția de consilier general în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), ca să nu mai fie acuzat că manevrează politic acest protest.

Greva ilegală la STB: Sindicalistul-politician Petrariu anunță că va demisiona din CGMB și PSD

Însă pentru a renunța la funcția din CGMB, este nevoie ca acest for să fie convocat în ședință și să ia act de demisia lui Petrariu, iar în locul lui să fie valizat următorul de pe lista candidaților PSD la Consiliul General.

Criţ: „STB a pierdut zi de zi 4,8 milioane de lei în greva ilegală. Caracatița trebuie stârpită”

Adrian Criţ a anunțat, marţi dimineaţa, că la ora 6:00 circulau 1.287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394.

Este vorba despre 246 de tramvaie, dintr-un total de 259programat de , respectiv 161 de troleibuze din 166 vehicule, în timp ce numărul autobuzelor era de 880 din 969 programate pentru ora menţionată.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version