Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a acuzat marți, la ședința secției pentru judecători a CSM, că Inspecia Judiciară a încălcat principiul repartizării aleatorii a cauzei în care a fost ea cercetată și s-a decis sancționarea sa disciplinară.

sursă foto RTV

În acest fel, șefa ÎCCJ le răspunde cu aceeași monedă șefilor IJ, deoarece ea are acţiune disciplinară tocmai pentru că nu ar fi respectat distribuirea aletorie a cauzelor – tragerea la sorți a completurilor de 5 judecători.

În aceste condiții, Secţia pentru judecători a CSM a decis, marţi, să repună pe rol acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară faţă Cristina Tarcea, pentru a fi verificată repartizarea aleatorie a cauzei.

 
„Cu majoritate: Constată că excepţia nulităţii acţiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării are prioritate în raport de celelalte excepţii invocate de pârâtă. În unanimitate: Repune cauza pe rol în vederea suplimentării probatoriului pentru soluţionarea excepţiei nulităţii acţiunii disciplinare motivată de încălcarea principiului repartizării a sesizării”, se arată în decizia de marţi a Secţiei pentru judecători în materie disciplinară.
 
Următorul termen este 29 mai, ora 10:00, când se vor cita părţile. 

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version