Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Târgul de Crăciun din București se deschide pe 30 noiembrie

Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei se va deschide pe 30 noiembrie, când se va aprinde iluminatul festiv în Capitală. Intrarea va fi liberă, iar târgul va putea fi vizitat până pe data de 26 decembrie.


Elementul central va fi bradul, înalt de 30 de metri,  iar peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari care vor comercializa globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale.

Târgul oferă, de asemenea, aromele şi reţetele tradiţionale: cozonaci, plăcinte, prăjituri şi ciocolată de casă, poale-n brâu, dulceţuri, dar şi dulciurile preferate de cei mici: turtă dulce, acadele, bomboane şi jeleuri. Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun vor putea fi degustate în zonele gastronomice special amenajate, alături de băuturi calde de sezon. De la delicii româneşti la specialităţi internaţionale, târgul promite o călătorie culinară plină de savoare”, arată CREART.

Vor fi două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradiţională, publicul va putea asculta colinde şi obiceiuri româneşti, coruri şi grupuri de copii, recitaluri ale artiştilor instrumentişti, dar şi ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, iar cea de a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului, pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.

Deschiderea oficială – 30 noiembrie, Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, Sfântul Nicolae, Ajunul şi cele două zile de Crăciun, precum şi weekend-urile vor fi sărbătorite prin concerte susţinute de ansambluri, artişti de renume, trupe îndrăgite şi prin activităţi speciale.

În fiecare sfârşit de săptămână, pe scena evenimentului, începând cu ora 12,00, vor fi prezentate piese de teatru pentru cei mici.

Casa lui Moş Crăciun, cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, decorată şi pictată manual, îi va aştepta pe copii pe tot parcursul evenimentului, pentru a-şi pune în cuvinte, desene şi scrisori, cele mai sincere dorinţe. De vineri, 15 decembrie, Moş Crăciun soseşte şi el aici pentru a-i întâlni zilnic, a-i asculta şi a le povesti, la rândul său, despre toate miracolele Crăciunului. În după-amiaza Ajunului, Moşul îşi va lua sania şi va pleca pentru a împărţi daruri, sub brad.

Nu vor lipsi caruselul, roata panoramică, un trenuleţ tematic, mascote şi artiştii animatori pe picioroange.

Târgul de Crăciun Bucureşti va fi deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 12,00 – 22,00, iar sâmbăta şi duminica de la 10,00 la 22,00.

De Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, publicul este aşteptat începând cu ora 10,00, iar în Zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie – de la ora 12,00, iar pe data de 26 decembrie – începând de la 10,00.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv