Curtea Constituțională a României (CCR) a respins joi cererea președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, privind conflictul de interese între Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Guvern pe tema insulei Belina. 

sursă foto Mediafax

“Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenți, a respins sesizarea și a constatat că nu există conflict de natură constituțională între Guvernul României și Ministerul Public — DNA. Motivele le veți afla foarte pe scurt în comunicatul de presă”, a declarat șeful CCR, Valer Dorneanu, la finalul ședinței.

În 16 noiembrie, judecătorii au amânat pronunțarea în acest caz pentru a avea timp să aprofundeze datele din dosar.

Și iată că la data anunțată de Dorneanu, CCR a respins cererea lui Tăriceanu – susținută în fața judecătorilor constituționali de ministrul Justiției, Tudorel Toader, care s-a transformat în apărătorul penalilor -, de a se constata conflictul juridic între Guvern și DNA ca urmare a cercetării privind legalitatea hotărârilor Executivului prin care părți din insula Belina și brațul Pavel au trecut din proprietatea statului în cea a județului Teleorman, pentru a ajunge în final închiriată firmei Tel Drum, controlată de Liviu Dragnea.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version