Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a zis-o de la obraz ministrului Justiției, Tudorel Toader, în privința cerereii de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

“Convingerea mea este că activitatea de a verifica magistraţii trebuie făcută de magistraţi. Dacă sunt cazuri în sistemul judiciar, tot sistemul judiciar trebuie să le verifice, nu politicieni şi nici de oameni din Executiv. Părerea Comisiei este că nimic nu e în neregulă cu Justiţia. Desigur, pot fi aduse îmbunătăţiri”, a declarat Timmermans joi, după întâlnirea cu Tudorel Toader și cu premierul Dăncilă, la Palatul Victoria.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene s-a întâlnit la Bucureşti şi cu şefii de Parchete, printre care Laura Codruţa Kovesi.

Întrebat dacă a văzut raportul pe baza căruia Toader a cerut revocarea șefei DNA, Timmermans a răspuns pozitiv, dar a evitat să se pronunţe asupra lui.

“Am văzut raportul, dar nu sunt judecător, nu e treaba mea dacă sunt afirmaţii corecte sau greşite. Spun că dacă sunt acuzaţii la adresa unui magistrat atunci trebuie ca cineva din sistemul judiciar să se ocupe de aceste afirmaţii”, a insistat Timmermans.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version